Uttranloppet 2022

Lördagen den 3 september anordnar vi årets upplaga av Uttranloppet.

Uttranloppet är en löptävling på Uttrans vägar och omgivningar för alla åldrar. Det finns klasser för såväl knattingar som seniorer, med banlängder från 200 meter och uppåt.

Även i år finns Staveliten, en stavgångstävling för den något äldre deltagaren. Vi hoppas på många deltagare i denna klass!

Alla deltagare får medalj!

Uttranloppet anordnades för första gången 2014. Arrangör är Uttrans Fastighetsägareförening. Se tidigare resultat här.

Anmäl dig här

Funktionärer

Vi behöver funktionärer som kan hjälpa till under tävlingsdagen, bl a som vägvakter. Anmäl din medverkan till Jarl Johansson på mail, jarl@percico.com eller telefon 070-7553255 eller på den utdelade anmälningsblanketten.

Alla funktionärer bjuds på fika som tack för hjälpen!

Bansträckningar och startplats/målgång

Här kan du se kartor för alla klasser. Banor Uttranloppet

Samtliga klasser har startplats respektive målgång i ’blindtarmen’ som går parallellt med Lavretsvägen och som mynnar ut vid Malmsjövägen.
Observera att startplats och mål sammanfaller.

Efter målgång får alla löpare dryck och kexchoklad tillsammans med en medalj utom för deltagarna i StavEliten som istället för dryck och kexchoklad får en fika hos scouterna!

Samlingsplats

Samlingsplats för alla klasser är i vid korsningen Lavretsvägen – Malmsjövägen. Startplats/målgång ligger sedan i närheten. Observera att det inte går att parkera bilar i anslutning till samlingsplatsen! Ta er till samlingsplatsen i stället på annat sätt! Observera också att vägarna som vi springer på är inte avstängda för biltrafik så var uppmärksam på trafiken.

Ombytesplats eller dusch finns inte heller vid samlingsplatsen så kom hit ombytta.

Klasser

FörEliten: Starttid, 10.00
Flickor/pojkar, 3 år eller yngre
Banlängd, 200 m
Startplats, målgångsplatsenHär är klassen för de allra minsta – och deras anhöriga! Här hjälps alla åt att skapa en vänlig stämning och undvika knuffande.

TumEliten: Starttid, 10.15
Flickor/pojkar, 4 – 5 år
Banlängd, 300 m
Startplats, målgångsplatsen
Här kan anhöriga delta för att skapa en vänlig stämning och undvika knuffande.

PyttEliten: Starttid, 10.30
Flickor/pojkar, 6 – 8 år
Banlängd, 650 m
Startplats, målgångsplatsen

JättEliten: Starttid, 10.45
Flickor/pojkar, 9 – 12 år
Banlängd, 950 m. Startplats, målgångsplatsen

StavEliten: Starttid, 11.00
Banlängd, 1,8 km
Startplats, målgångsplatsen
Här är alla åldrar välkomna. Deltagarna ska använda stavar under hela loppet.

JuniorEliten: Starttid, 11.00
Flickor/pojkar, 13 – 19 år
Banlängd, 5,2 km
Startplats, målgångsplatsen

SeniorEliten: Starttid, 11.00
Kvinnor/män, 20 år och äldre
Banlängd, 5,2 km
Startplats, målgångsplatsen

JuniorEliten och SeniorEliten startar samtidigt och springer samma bana. Denna bana går delvis i terräng så använd stabila skor!

Segerceremoni

Efter varje lopp kommer de tre första i loppet att hedras extra vid en särskild segerceremoni. Denna hålls i start-/målområdet.
I samband med segerceremonin kommer vi också för klasserna PyttEliten, JättEliten och StavEliten att dela ut särskilda priser till de tre första placeringarna i resp. lopp.

I loppet för JuniorEliten och SeniorEliten kommer vi att dela ut priser till de tre bästa kvinnorna resp. de tre bästa herrarna i respektive klass.

Vandringspris

Den bästa kvinnliga resp. den bästa manliga löpare i det gemensamma loppet för JuniorEliten och SeniorEliten får en inteckning i två vandringspris kallade DamUttern resp. HerrUttern.

Tidtagning

Tidtagning görs i varje lopp.

Deltagar- resp. resultatlistor

Deltagarlistor och resultatlistor för alla klasser kommer i efterhand att publiceras på föreningens hemsida, www.uttransff.nu.

Anmälan

Anmälan till loppet gör du antingen här på föreningens hemsida, www.uttransff.nu eller på den utdelade anmälningsblanketten (se gula-bladet).

Till anmälan

Löpningen kostar inget om du är medlem i Uttrans Fastighetsägareförening (dvs den fastighet du bor på är medlem i Uttrans Fastighetsägareförening). Alla i hushållet på fastigheten kan delta i loppet utan att betala något. Även barn och barnbarn är välkomna att delta utan kostnad.

Om du inte är medlem kan du ändå delta i loppet men då måste du betala startavgift på 50:-. Om du i stället anmäler dig som medlem i föreningen kan du delta i loppet utan kostnad. Medlemsavgiften är 175:- per år. Anmälan om medlemskap gör du på mailadressen, info@uttransff.nu. I början av oktober kommer du i så fall att få ett inbetalningskort för medlemsavgiften.

Anmälan ska du lämna senast torsdagen den 1:a september, dock gärna så snart som möjligt. Du kan dock efteranmäla dig på tävlingsplatsen fram till kl 09.00 på tävlingsdagen men då utgår en anmälningsavgift på 50:-. Risk finns också att du inte får någon medalj i samband med målgång!
Om du ska betala startavgift på 50:- gör du det till föreningens postgirokonto: 16 62 03-0. Något särskilt inbetalningskort kommer du inte att få.

Om du anmäler dig via den utdelade anmälningsblankett i din brevlåda ska den lämnas i brevlådan hos,
Jarl Johansson
Isbergs Backe 6

Senast torsdagen den 1:e september.

Utdelning av nummerlappar

Alla löpare kommer att tilldelas en nummerlapp som ska fästas på den tävlande. Nummerlapp kan du hämta vid samlingsplatsen (korsningen Lavretsvägen – Malmsjövägen) dagen innan (fredag 2 september) mellan 18.00 – 19.00 eller på tävlingsdagen mellan kl 09.00 – 09.45.