Valborgsfirande 2022

Äntligen kan vi fira Valborg i Uttran. Lördagen den 30 april firar vi med brasa och fyrverkerier vid Utterkalvens strand i korsningen Vattravägen – Strandvägen. Brasan byggs på fredag kväll och vi ber alla att respektera avspärrningarna som sätts upp efter det att brasan är byggd.

Arrangemanget anordnas av Uttrans Fastighetsägareförening och vänder sig till våra medlemmar med anhöriga.

Program

Hålltider på Valborgsmässoafton lördagen den 30 april när vi hälsar våren välkommen till Uttran:

21.00 Scouterna från Peter Mommas scoutkår i Uttran anländer i fackeltåg och tänder brasan. Vårsång av alla i Uttran.
21.30 Fyrverkerier vid Utterkavens strand.
23.30 senast Brasan släcks efter fyrverkerierna dock senast kl. 23.30.

Uttrans Valborgskör

I år har vi ingen organiserad kör, men får vi alla hjälpas åt att höja våra röster och hälsa våren i Uttran.

Varmt välkommen!

Håll uppsikt

OBS! Eftersom brasan är nära Strandvägen uppmanar vi alla vuxna och föräldrar att hålla ett vakande öga över situationen så att olyckor på vägen undviks. På grönområdet intill får det inte tändas smällare eller öppen eld av något slag och allt eventuellt skräp tar du med hem. Var uppmärksam på trafiken så att bilar kan passera.

Välj annan parkering

Som ni alla vet är det trångt om saligheten vid Sågviksparken så det uppskattas om man väljer andra parkeringsplatser än just de vid stranden på lördagkväll för att inte vara ivägen för brasan och för att värna om er bil. Valborg i Uttran brukar vara välbesökt.

Brasbygge

Kom gärna och hjälp till att bygga brasan på fredag kväll. Brasans storlek kommer att vara begränsad till 2 meter x 1,5 meter hög enligt Botkyrka kommuns tillstånd därför finns ej utrymme för eget trädgårdsris. Avspärrningar kommer att sättas upp när brasan anses vara tillräckligt stor och vi ber alla respektera dessa avspärrningar.