Valborgsfirande 2018

Måndag 30 april

Valborg firas även i år på samma plats som tidigare år i Sågviksparken som ligger vid Utterkalvens strand i korsningen av Vattravägen och Strandvägen.

Brasbygge

Lördagen den 28:e april kl. 13.00 bygger vi upp brasan, kom gärna och hjälp till. Brasans storlek kommer att vara begränsad till en diameter av 4-6 meter och till en höjd av max 3 meter.
Avspärrningar kommer att sättas upp när brasan anses vara tillräckligt stor. Respektera dessa avspärrningar.

Det är också tillåtet att elda på egen tomt på Valborgsmässoafton och under veckorna 16 och 42.
Brasan kommer att släckas efter fyrverkerierna dock senast kl. 23.30.

Hålltider

Valborgsmässoafton måndagen den 30 april:

• 21.00 Scouterna från Peter Mommas scoutkår i Uttran anländer i fackeltåg och tänder brasan.
    Vårsång, se nedan.
  • 21.30 Fyrverkeri vid UTTERKALVENs strand.

Valborgskör

Även i år skall vi ha en kör vid Valborgsbrasan.Vi hoppas att många vi ll vara med så att det blir en stor, härlig kör!

Vi sjunger klassiska vårsånger i 4-stämmig sättning. Du som vill vara med bör ha körvana och läsa lite noter då vi bara övar en gång. Körledare är Ylva Bjernerup.

Vi övar lördagen den 28 april 14-16 hemma hos Ylva på Skolvägen 13.

Varmt välkommen!

Eftersom brasan är nära Strandvägen uppmanar vi alla vuxna/föräldrar att hålla ett vakande öga över situationen så att olyckor på vägen undviks.
Stå inte på de upplagda båtarna.
På grönområdet intill får det inte tändas smällare eller öppen eld av något slag.
Var uppmärksam på trafiken så att bilar kan passera

Välkommen till en trevlig och trivsam afton